Šta je BIOREZONANTNA TERAPIJA?

BIOREZONANTNA terapija je grana Kvantne medicine koja koristi elektromagnetne talase male snage,frekvencije od 10 Hz do 500Khz.Dejstvo je moguce kako na ćelijskom,tako i na nivou organa,organskih sistema i celog organizma.Dijagnostika se vrši detektovanjem izmenjene električne aktivnosti na površini kože(potencijal), i softverskog analizom elektromagnetnih talasa.Organizmu strane supstance (virusi,toksini,bakterije,alergeni) imaju drugačiji talasni obrazac u odnosu na zdrave celije i prisustvom u organizmu menjaju zdrav telesni obrazac ćelija.Sve ćelije ljudskog organizma komunicira međusobno,a kad se to poremeti,kad prekinu međusobnu komunikaciju,nastaje informacijski poremećaj,koji zatim prelazi u energetski,pa u biohemijski,da bi na kraju došlo do razvoja bolesti na fizičkom nivou.Putem aparata kvantne medicine,bolest se dijagnostikuje u fazi kada još nema organskih promena i kada je ne prepoznaju klasicni dijagnosticki aparati poput ultrazvuka,skenera i magnetne rezonance. u našoj ordinaciji možete dobiti usluge dijagnostike i lečenja pomoću nemačkog aparata Bicom. Putem aparata se mogu koristiti oko 400 programa za oko 300 stanja i oboljenja.Pored toga, aparat je stanju da dijagnostikuje intoleranciju na preko 150 alergena (nutritivn,respiratorni,gljivice,virusi,paraziti i hemijske supstance).Biorezonantna aparatura daje uvid u stanje limfnog sistema,CNS-a,koze i zglobne degeneracije,uz ocenu fizioloskog stanja organizma,zatim ocenu emocionalnog stanja,imunog sistema..Razradjena je i mogucnost testiranja i odredjivanja medikamenata koji bi najvise odgovarali datoj osobi,kao I testiranje i izbor hranljivih supstanci,kozmetickih sredstava,zubotehnickih i ortopedskih materijala.Takodje,moguce je eliminisanje stetnih uticaja na ljudski organizam pesticida,herbicida i nitrata,a daje I preporuku u izboru homeopatskih supstanci.

ALTERMEDIKA

Osnovni sistematski pregledi

Današnji način života koji karakterišu stresovi,fizička neaktivnost,brza hrana,doveo je do porasta oboljevanja od raznih bolesti i javlja se u sve mladjim starostnim grupama.Vaznost pravovremenih sistematskih pregleda ogleda se u cinjenici da mnoge bolesti u ranom stadijumu ne daju nikakve simptome koji bi naveli pacijenta da potraži lekarsku pomoć.Kada se simptomi pojave bolest je već u uznapredovaloj fazi i postoje fizička oštećenja organa. Suštinske mere prevencije bolesti uključuju promenu načina života,tj pravilnu ishranu,fizičku aktivnost i izbegavanje rizičnih faktora kao što su pušenje,alkohol,preterani stres. U nasoj ordinaciji mozete uraditi osnovni sistematski pregled koji obuhvata anamnezupregled po sistemima,merenje krvnog pritiska,Ekg,merenje nivoa glukoze iz prsta,laboratoriju(kompletna krvna slika,glukoza,holesterol,HDL,LDL,trigliceridi,bilirubin(ukupni i direktni),AST,ALT,urea,kreatinin,pregled urina,plus ultrazvuk dojke kod žena,a kod muškaraca ultrazvuk abdomena.Cena je 2500 din,sve se moze obaviti jednim dolaskom,pa ukoliko su analize i rezultati laboratorije uredni,zaključno mišljenje i savet se moze poslati e malom ili osobno preuzeti. U zavisnosti od rezultata,starosti,pola i načina života,podacima o bolestima u porodici,preporučuju se dodatne laboratorijske analize i odgovarajuća dijagnostika(ultrazvuk,CT,kolonoskopija) i specijalisticki pregledi.Sve informacije možete dobiti na broj telefona 066/346 886

ALTERMEDIKA

Osteoporoza

OSTEOARTRITIS ili jednostavno artroza je degenerativna bolest zglobova koja cini gotovo polovinu svih vrsta artritisa,a karakterise ga unistavanje zglobne hrskavice.Najcesce pogadja ljude srednjeg i starijeg zivotnog doba,vise zene nego muskarce.Iako proces zahvata sve sinovijalne zglobove tela,najcesca lokalizacija su zglobovi saka,kolena i kukovi.Osteoartritis je jedan od najcescih medicinskih problema u svetu i glavni razlog za izgubljeno vreme i gubitak radne sposobnosti.Metoda lecenja koja se sve cesce primenjuje,a pokazuje dobre rezultate u ublazavanju tegoba i sprecavanju daljeg pogorsanja i odgadja ugradnju totalne endoproteze je PRIMENA HIJALURONSKE KISELINE DIREKTNO U OBOLELI ZGLOB(INTRAARTIKULARNO). U nasoj ordinaciji postoji mogucnost davanja preparata hijaluronske kiseline u oboleli zglob.intervenciju izvodi ortoped,uz prethodnu konsultaciju i pregled pacijenta.Duzina tretmana je individualna i zavisi od stepena tezine oboljenja i reakcije pacijenta na terapiju.

ALTERMEDIKA

KAKO IZLECITI HELIKOBAKTERIJU?

Najveci broj ljudi sa H.pylori infekcijom ne pokazuje simptome,medjutim H.pylori moze da prouzrokuje veliki broj digestivnih problema kao sto su cirevi,i redje kancer zeluca. Helicobacter pylori dovodi do promena u zelucu i duodenumu(pocetni deo tankog creva).Bakterija napada zastitno tkivo koje oblaze zeludac.Posledica tih promena je da zeludac i duodenum postaju podlozniji ostecenjima uzrokovanih sokovima kao sto je stomacna kiselina.To uzrokuje hronicnu inflamaciju zidova zeluca(gastritis) ili duodenuma(duodenitis). Najcesci simptomi su: -mucnina -povracanje -malaksalost -bol -gubitak apetita -gorusica -grcevi -nadutost stomaka -dijareja Upotreba pojedinih lekova i hrane moze doprineti stvaranju ili pogorsanju tegoba, kao i svakodnevni stres kojem smo izlozeni. U nasoj ordinaciji uz pomoc biorezonantne terapije i aparata Bicom mozete brzo i efikasno dijagnostikovati HELIKOBAKTERIJU i sa nekoliko tretmana eliminisati bakteriju iz digestivnog trakta.Ovako cete izbeci terapiju antibioticima koja je cesto neefikasna i dugotrajna.

ALTERMEDIKA

ŠTA JE SINDROM HRONIČNOG UMORA?

Hroničan umor je nedostatak energije koji osoba oseća ne samo dok nešto radi,nego i u stanju mirovanja.To je hroničan nedostatak energije sa kojim počinje dan.Hronicno umorne osobe se bude umorne.U takvom stanju imunitet je niži,što se vidi kroz česte infekcije disajnih i mokraćnih puteva. ZASTO NAM NEDOSTAJE ENERGIJA? Glavni uzroci nedostatka energije su: radni zahtevi(obaveze) su preveliki,energija se troši u situacijama koje nisu korisne za čoveka (npr.u stresnim situacijama), ili se ne obnavlja -premalo sna i prijatnih dešavanja,nepravilna ishrana-nema dovoljno vitamina,minerala i antioksidanasa.Treba imati u vidu da mnoga hronična oboljenja,a ne samo način života,stvaraju hroničan umor,kao što je smanjena funkcija štitne žlezde(hipotireoza) i anemija. KAKO SE IZBORITI SA PROBLEMOM? -Pokušajte za sebe da odvojite osam sati sna. -unosite više vitamina,posebno B grupe,koji se nalaze u pivskom kvascu,mesu (u iznutricama),žitaricama,leguminozama(grašak,pasulj),jezgrastom voću(lešnik,badem),zelenom povrću.B vitamini poboljšavaju rad nervnog i mišićnih sistema,i tako vraćaju energiju.Unosite više minerala,posebno gvozdje,kroz namirnice bogate gvozdjem (meso,jaja,leguminoze),uz limunadu ili blagi rastvor jabukovog sirćeta ili vitamina c,jer se tako povecava apsorpcija gvozdja. AKO ZELITE DA TESTIRATE KOJI TO VITAMINI,MINERALI I HRANLJIVE MATERIJE NEDOSTAJU VASEM ORGANIZMU,POZOVITE NAS I ZAKAZITE TESTIRANJE!

ALTERMEDIKA

Da li je kandida zaista bezopasna,ili se moze dovesti u vezu sa različitim oboljenjima?

Kandida albikans je vrsta gljivice koja se u malom broju moze normalno naci na kozi,u crevima,vagini.Kada smo zdravi,kandida je pod kontrolom dobrih bakterija,ali kada dodje do poremećaja normalne crevne flore(sto je cest slucaj kod zloupotrebe antibiotika),kandida pocinje nekontrolisano da se razmnožava i tada nastaju brojni problemi. Kandida otpusta u krvotok preko 70 različitih produkata,ukljucujuci i neurotoksine koji prouzrokuju hronicne glavobolje,poremećaj paznje i koncentracije.Poremecena crevna flora i ostecenja koje kandida izaziva na sluznici creva dovode do različitih digestivnih problema,kao i do intolerancije na hranu,zbog čega se klinicka slika kandide dodatno komplikuje,a sama kandidijaza se,na zalost,cesto pogresno dijagnostikuje,ili se od strane lekara previdi njen značaj kao uzrocnika tegoba. U nasoj ordinaciji se efikasno dijagnostikuje i leci kandida pomocu biorezonantne dijagnostike i terapije BICOM aparatom.Pacijent po završetku dijagnostike dobija savete o ishrani na osnovu testa intolerancije na hranu,kao i mogućnost daljeg lecenja kandide pomocu BICOM aparata. Lecenja je efikasno i bezbedno,bez stetnih sporednih efekata,gde se organizam pomocu biorezonantne terapije sam podstiče na samoizlecenje.

ALTERMEDIKA