Čaj od kukuruzne svile iskustva

Čaj od kukuruzne svile: Iskustva i dobrobiti

Tradicija govori o korisnim iskustvima sa čajevima od kukuruzne svile za razne zdravstvene tegobe. Smatra se da ova svila ima lekovita svojstva bez štetnih efekata. Na internetu se ističe njeno diuretičko delovanje, čineći je jednim od najjačih prirodnih diuretika.

Za šta je dobar čaj od kukuruzne svile?

Pijenjem ovog čaja se u roku dana može značajno povećati količina mokraće. Zato se često koristi kod urinarnih infekcija, smanjujući zapaljenje i smirujući bešiku i bubrege. Korisnici navode da može pomoći u rastvaranju bubrežnog kamenja, naročito u kombinaciji sa čajem od uve ili hajdučke trave.

Čaj od kukuruzne svile za izbacivanje vode:

Zbog svog diuretičkog efekta, čaj od kukuruzne svile se koristi i za mršavljenje, a žene ga rado piju tokom menstruacije ili za smanjenje celulita. Pored toga, koristan je za srce, snižava krvni pritisak i holesterol, eliminiše toksine i daje osećaj osveženja.

Kako se priprema čaj od kukuruzne svile?

Priprema je jednostavna. Kašiku svile prelijte 200ml ključale vode, poklopom pokriveno ostavite 10 minuta, procedite i pijte. Preporučuju se tri doze dnevno, bez dodanog šećera.

Iskustva sa čajevima od kukuruzne svile:

Čaj od kukuruzne svile iskustva su uglavnom pozitivna. Neke osobe ne vole ukus, pa se naglašava važnost biranja kvalitetnog sirovog materijala. Na forumima se upozorava da nepravilno sušena, tamna i stara svila može biti i toksična.

Čaj od kukuruzne svile prednosti:

  • Efikasan kod urinarnih infekcija
  • Potpomaže izbacivanje viška tečnosti
  • Koristan za mršavljenje i celulit

Čaja od kukuruzne svile nedostaci:

  • Ne odgovara svima ukus
  • Potrebno paziti na kvalitet svile radi izbegavanja toksičnih efekata
X