Cognicolin iskustva

Cognicolin iskustva i zdravlje mozga

Sa starijem dobu, ljudsko telo prolazi kroz različite promene koje često dovode do problema sa spavanjem, gubitkom koncentracije i posebno sa pamćenjem. Ovi problemi s memorijom i koncentracijom posebno utiču na starije osobe, čije kognitivne sposobnosti opadaju. Slični problemi ponekad se javljaju i kod mladih ljudi, naročito studenata pod stresom pred važne ispite. Iako postoje različite metode i vežbe za poboljšanje koncentracije, mnogi se odlučuju za suplemente, među kojima je i Cognicolin. Ovaj preparat za poboljšanje pamćenja baziran je na prirodnom sastojku, citiholinu, a iskustva korisnika uglavnom su pozitivna.

Šta je Cognicolin?

Cognicolin je prehrambeni dodatak za podršku zdravlja mozga i kognitivnih funkcija. Dostupan je u obliku kapsula i sadrži citiholin, prirodnu supstancu prisutnu u mozgu.

 • Informacije o proizvodu: Cognicolin je dostupan u obliku kapsula i nudi ga Max Medica. Reklamira se kao proizvod koji može unaprediti pamćenje, fokus, motivaciju i poboljšati cirkulaciju u mozgu, istovremeno štiteći mozak od hemijskih oštećenja. Detaljnije informacije možete pronaći na Max Medica veb sajtu.
 • Prednosti: Cognicolin se ističe kao proizvod koji pruža različite koristi, uključujući podršku mentalnom zdravlju, poboljšanje pamćenja i fokusa, obnovu sposobnosti razmišljanja, povećanje kreativnosti i motivacije, kao i unapređenje cerebralnog zdravlja.
 • Prirodna supstanca: Navodi se da Cognicolin sadrži prirodnu supstancu koja može pozitivno uticati na pamćenje i mentalno zdravlje. Osnovana je na citozolinu, prirodnom sastojku prisutnom u ćelijama čoveka, životinja i biljaka.

Za šta se koristi Cognicolin?

Cognicolin se reklamira kao proizvod koji može poboljšati:

 • Pamćenje
 • Fokus
 • Motivaciju
 • Cirkulaciju u mozgu
 • Zaštitu mozga od oštećenja

Cognicolin iskustva

Učesnici diskusije tvrde da je Cognicolin suplement koji poboljšava pamćenje, fokus i memoriju, baziran na prirodnoj supstanci, citiholinu. Citiholin je prirodna supstanca koja se formira u mozgu i ima sposobnost poboljšanja hemijskih veza u mozgu, što potom utiče na koncentraciju i pamćenje. Ova supstanca prvobitno se koristila u obliku injekcija kod pacijenata nakon moždanog udara, ali su istraživanja pokazala da može biti korisna i u drugim situacijama, što je dovelo do njene upotrebe u suplementima. Zbog širokih potencijalnih koristi za mentalno zdravlje, Cognicolin se preporučuje za poboljšanje različitih kognitivnih funkcija, kao što su mišljenje, pamćenje, opažanje, učenje, fokus, motivacija, kod dezorijentacije i otežanog obavljanja svakodnevnih aktivnosti. Nakon pandemije, ovaj suplement se često koristi i za probleme sa pamćenjem i koncentracijom kod osoba koje su preležale COVID-19. S obzirom na širok spektar dejstva glavnog sastojka preparata, koriste ga i zdravi pojedinci, starije osobe i osobe koje pate od drugih stanja koja utiču na pamćenje. Studenti koji se suočavaju s problemima koncentracije pred ispitima takođe često posežu za ovim suplementom, iako iskustva u vezi s takvom upotrebom nisu tako česta.

Iskustva brojnih korisnika s Cognicolinom uglavnom su pozitivna, iako postoje i komentari osoba koje nisu primetile delotvornost ili nisu bile sigurne u nju. Zadovoljni korisnici, najčešće stariji, tvrde da su brzo primetili poboljšanja. Već nakon nekoliko dana su primetili brže razmišljanje, bolju koncentraciju i pažnju. Ova pozitivna iskustva dele i rođaci starijih osoba kojima su lekari preporučili suplement, primetivši znatno poboljšanje u njihovoj mentalnoj jasnoći i memoriji. Pacijenti nakon COVID-19 takođe izveštavaju o poboljšanjima u pamćenju i koncentraciji nakon korišćenja ovog suplementa. Iako postoje mnoga pozitivna iskustva i klinička istraživanja koja sugerišu da glavni sastojak ovog suplementa može pomoći kod različitih stanja i problema s postepenim gubitkom memorije, važno je napomenuti da nijedno istraživanje nije u potpunosti potvrdilo ove tvrdnje. Stoga se njegova delotvornost često ocenjuje kao “potencijalno delotvorna”.

Postoje i komentari osoba koje jednostavno nisu primetile nikakvo dejstvo ovog suplementa. Iako pozitivna iskustva sugerišu da poboljšanja dolaze brzo, a kod nekih tek nakon nekoliko nedelja, nezadovoljni korisnici tvrde da nisu imali nikakve rezultate čak i nakon dugotrajne upotrebe. Smatraju da je to možda posledica placeba i da je pozitivan učinak samo stvar mentalnog uticaja. S druge strane, postoje i iskustva osoba koje su koristile Cognicolin uz redovnu terapiju kako bi poboljšale pamćenje i tvrde da su imale poboljšanja, ali nisu sigurne da li je to rezultat suplementa ili celokupne terapije. Osim istaknutih indikacija, sprovedena su i brojna druga istraživanja u kojima su suplementi na bazi citiholina korišćeni u ranim fazama Alzheimerove bolesti i drugih oblika demencije, kod bipolarnog poremećaja, Parkinsonove bolesti, povreda glave i drugih stanja. Ranija istraživanja sugeršu da suplementi mogu biti korisni i doneti poboljšanja, ali još uvek nema dovoljno čvrstih dokaza da su stvarno efikasni u ovim stanjima.

Iskustva korisnika sa Cognicolinom su dakle uglavnom pozitivna. Mnogi prijavljuju poboljšanja u:

 • Brzini razmišljanja
 • Koncentraciji
 • Mentalnoj jasnoći
 • Pamćenju

Ipak, postoje i:

 • Komentari ljudi koji nisu osetili nikakav učinak.
 • Sumnje da su poboljšanja placebo efekat.
 • Iskustva osoba koje su Cognicolin koristile uz terapiju i nisu sigurne šta je delovalo.

Šta kažu istraživanja?

Rana istraživanja pokazuju da Cognicolin može biti koristan za:

 • Alzheimerovu bolest i druge oblike demencije
 • Bipolarni poremećaj
 • Parkinsonovu bolest
 • Povrede glave

Ali, dokazi još nisu dovoljno čvrsti.

Cognicolin neželjena dejstva:

Cognicolin se obično smatra sigurnim, ali kod nekih može izazvati:

 • Nesanicu
 • Glavobolju
 • Dijareju
 • Visok krvni pritisak
 • Mučninu

Cognicolin cena:

Cognicolin je relativno skup dodatak. Pakovanje od 20 kapsula košta oko 10€ i traje 10 dana. Zbog relativne popularnosti, Cognicolin se danas može naći u mnogim apotekama i online prodavnicama. Preporučena dnevna doza je obično dve kapsule dnevno, što sadrži ukupno 500 mg citiholina.

Preporuka:

Pre uzimanja Cognicolina konsultujte se sa lekarom ili farmaceutom.

X