Kvantna medicina i Alergije – Dijagnostika i Tretman Alergija

Kvantna medicina i Alergije

Šta su to alergije i kako nastaju?

Alergije predstavljaju “preteranu” reakciju našeg organizma na određene faktore iz okoline. U nekim situacijama, telo prepoznaje određene supstance (alergene) kao opasne, iako to nisu. To dovodi do proizvodnje antitela koja nastoje da zaštite naš imunološki sistem, pokrećući alergijsku reakciju.

Alergene možemo klasifikovati u tri glavne grupe.

  • Prva grupa obuhvata respiratorne alergene, kao što su poleni drveća, trava, korova, grinje, prašina, i drugi.
  • Drugu grupu čine kontaktni alergeni, tj. supstance koje direktno dolaze u kontakt sa našom kožom, kao što su šminka, proizvodi za ličnu higijenu, nakit, boje, lakovi, itd.
  • Treću grupu čine nutritivni alergeni, najčešće jaja, mleko, mlečni proizvodi, orašasti plodovi i voće.

Simptomi alergije

Simptomi alergija variraju u zavisnosti od vrste alergena. Na primer, alergija na hranu može izazvati osip, ekcem, crvenilo kože, oticanje, bol u stomaku, mučninu, povraćanje i dijareju. Inhalacioni alergeni mogu izazvati curenje iz nosa, infekcije respiratornih puteva, iritirajući kašalj, kijavicu i svrab očiju.

Osim što utiče na kvalitet života, nelečene alergije mogu dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema, uključujući astmu.

Nažalost, sve više ljudi širom sveta se suočava sa različitim oblicima alergija. To je delom posledica povećanog nivoa zagađenja životne sredine i konzumacije industrijski prerađene hrane bogate konzervansima, aditivima i šećerima.

Dijagnostika i lečenje alergija iz ugla klasične medicine

Kada je reč o dijagnostici alergija, konvencionalna medicina primenjuje nekoliko pristupa. Vodeća i široko korišćena metoda za dijagnostiku alergija je tzv. test kapanja (prick test) – testiranje na koži.

Analize krvi takođe igraju ključnu ulogu u identifikaciji alergija. Specifični testovi se koriste za merenje nivoa bazofila, mastocita i eozinofila kako bi se utvrdila prisutnost alergijskih reakcija u organizmu.

Važno je napomenuti da konvencionalna medicina trenutno nudi olakšanje simptoma, ali ne i potpuno izlečenje alergija. Prvenstveno se savetuje izbegavanje kontakta sa alergenom kao preventivna mera. Lekovi protiv alergija, kao što su antihistaminici, mogu značajno ublažiti alergijske reakcije, ali njihova uloga je suzbijanje već prisutnih simptoma, ne i delovanje na uzroke alergija.

Kvantna medicina: Dijagnostika i Tretman Alergija

Kvantna medicina kombinuje elemente istočne i zapadne medicine, biofizike, kvantne fizike i elektronike. Njen pristup se odlikuje bezbolnim i neinvazivnim dijagnostičkim i terapijskim metodama, prilagođenim svakom pacijentu, sa ciljem očuvanja ravnoteže u telu.

Kvantna medicina koristi najsavremenije uređaje, uključujući biorezonantne i termovizijske skenere.

Biorezonantni skener omogućava celokupan pregled tela, dajući 3D prikaz svih organa i sistema. Ovaj uređaj može testirati alergene i intoleranciju na hranu, kao i pružiti kvalitativne informacije o sastavu krvi, sve bez potrebe za vađenjem krvi ili drugim testovima. On je pogodan za sve uzraste, uključujući decu i trudnice.

Termovizijski skener može detektovati i najmanje promene temperature u telu, što omogućava otkrivanje alergijskih reakcija čak i kada osoba nije svesna njihovog postojanja.

Kada se radi o tretmanu alergija, Kvantna medicina se najviše oslanja na mikrorezonantnu terapiju. Ovaj vid terapije podstiče naš organizam da sam proizvodi ,,lekove,, koje mu trebaju, vraćajući elektromagnetno polje tela u normalu i pravi “kvantni skok”. Za razliku od klasičnih lekova, ovakva terapija se bavi uzrocima problema i jača organizam, što je od suštinskog značaja u borbi protiv alergija.

Mikrorezonantna terapija je bezbolna, jednostavna i ekološki prihvatljiva, a može se primeniti u različitim granama medicine, što omogućava tretiranje više oboljenja istovremeno.

Kvantna medicina nudi novu nadu i perspektivu za sve one koji se suočavaju s alergijama i žele holistički pristup njihovom lečenju.

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like these

X