Kvantna medicina – Novi Pristup Dijagnostici i Terapiji Gastritisa

Gastritis, ili zapaljenje sluzokože želuca, spada u najčešća oboljenja želuca, a jesen je doba kada mnogi ljudi osećaju njegove simptome. Zahvaljujući napretku u kvantnoj medicini, dijagnoza i terapija ovog problema su postali znatno efikasniji.

Gastritis se obično manifestuje kao bol u gornjem delu stomaka, koji pacijenti često opisuju kao žarenje ili pečenje. Pacijenti s gastritisom često doživljavaju i nelagodnosti poput regurgitacije, mučnine, nadimanja, podrigivanja, a ponekad čak i tragova krvi u stolici.

Osim hroničnog gastritisa, može doći do razvoja čira na želucu ili dvanaestopalačnom crevu. Ovi problemi su često uzrokovani raznim faktorima, uključujući pušenje, stres, konzumaciju začinjene hrane na duže staze i uzimanje nesteroidnih antiinflamatornih lekova kao što su Brufen, Diklofenak i Aspirin.

Naravno, ne možemo zaboraviti na Helicobacter pylori kao jedan od glavnih okidača za razvoj hroničnog gastritisa. Ova bakterija se prenosi oralno, od osobe do osobe, ali često i fekalno-oralnim putem, što je razlog zašto higijena i čistoća hrane igraju ključnu ulogu u prevenciji.

Zahvaljujući kvantnoj medicini, specijalisti sada mogu pregledati ceo organizam u svim njegovim fazama, od stanja zdravlja do bolesti, sve u roku od jednog sata. Ovaj metod omogućava potpuno neinvazivan pregled svih unutarnjih organa, uključujući želudac, tanko i debelo crevo, srce, pluća i druge. Takođe, kvantna medicina omogućava otkrivanje prisustva Helicobacter pylori bez potrebe za vađenjem krvi, koristeći elektromagnetne talase koje bakterija emituje. Ovo omogućava lekarima da pravovremeno savetuju pacijente o potrebi terapije.

Kvantna medicina takođe pruža efikasne mogućnosti za lečenje ovih bolesti. Mikrorezonantna terapija može zatvoriti ulkusne lezije bez stvaranja ožiljaka, i to bez invazivnih procedura, a naši stručnjaci već 25 godina postižu izvanredne rezultate koristeći ovu metodu.

Važno je napomenuti da kvantna medicina ne isključuje tradicionalne terapije, već ih često upotpunjuje. U pojedinim slučajevima, mikrorezonantna terapija može biti dovoljna, s ciljem da se pacijenti leče sa što manje lekova. Međutim, kada je to neophodno, obe terapije se kombinuju kako bi se postigli najbolji rezultati u lečenju.

Ova terapija je posebno korisna jer omogućava istovremeno lečenje više problema, a kod hroničnih bolesti, pokazala se kao izuzetno efikasna terapija.

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like these

X