Očaravajući svet zvukova: Kvantna medicina i zvučne vibracije za mentalno zdravlje adolescenata

Iako su se odrasli dugo suočavali s izazovima mentalnog zdravlja, sada se i deca i adolescenti počinju boriti s istim problemima. Nedavno su Američka akademija pedijatara, Udruženje dečje bolnice i Američka akademija dečje i adolescentne psihijatrije napisali zajedničko pismo upozorenja da se zemlja nalazi usred krize mentalnog zdravlja dece. Nažalost, broj devojčica koje su posetile hitnu pomoć zbog neuspelih pokušaja samoubistva povećao se za 50%, dok su posete hitnoj pomoći zbog mentalnih problema povećane za 24% kod dečaka i devojčica u dobi od 5 do 11 godina.

Uobičajeno, tradicionalna terapija koristi psiho terapije ili psihijatrijske lekove. Međutim, terapija samo definiše problem, a neki lekovi imaju ozbiljne nuspojave. Kako se sve više traže održiva rešenja, kvantna medicina nudi interesantno rešenje: terapiju zvučnim frekvencijama Quantum Sound Therapy.

Pošto se muzika povezuje s strukturnim i funkcionalnim promenama u mozgu, neki istraživači primećuju da određene zvučne frekvencije mogu umiriti nervni sistem i smanjiti anksioznost, stres i depresiju na načine koje tradicionalna terapija ne može.

Primećeno je kako korišćenje zvučnih talasa umesto lekova može stvoriti harmonično okruženje, zdravu emocionalnu regulaciju i da umiri anksioznost.

“Svedočila sam promenama u ponašanju kod dece koja imaju autizam ili imaju ADHD.”

I drugi se slažu kako zvuk može biti efikasan u lečenju emocionalnih i fizičkih tegoba tela; nedavno su istraživači otkrili da slušanje određenih zvučnih frekvencija može smanjiti krvni pritisak, ublažiti bol, smanjiti anksioznost i pomoći u prevazilaženju nesanice.

“Isceljivanje zvučnim frekvencijama je revolucionarno jer rešavamo ove probleme na vibracionom nivou.”

“Lepota je u tome što svako može koristiti moć isceljivanja zvukovima kad god i gde god se oseća van ravnoteže tj. kad je anksiozan.”

Kako naučna zajednica sve bolje razume kako koristiti zvučne talase za isceljenje, nadamo se da će više roditelja odstupiti od uobičajenog i prihvatiti ovu novu tehnologiju kako bi pomogli svojoj deci da se suoče s problemima mentalnog zdravlja bez uobičajenih nuspojava koje se često povezuju s tradicionalnom medicinom.

Kvantna medicina i terapija zvukom – Quantum Sound Therapy

Quantum Sound Therapy koristi određeni zvuk kako bi promovisao emocionalnu ravnotežu u užurbanim, bučnim i anksioznošću izazivajućim okruženjima. Quantum Sound Therapy koristi tehnologiju koja ima sličan efekat kao meditacija, pevanje ili klasična muzika na mozak. Koristeći zvuk, Quantum Sound Therapy pomaže preopterećenim roditeljima da usklade svoj rad u kućnom okruženju.

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like these

X