Šta je kvantna medicina? Radiolog objašnjava kako telo može samo da se leči!

Naš organizam se često naziva najboljom apotekom ikada stvorenom. Fascinantno je to što naše telo proizvodi diuretike, analgetike, sredstva za smirenje, tablete za spavanje, pa čak i antibiotike, slično onima koje prave farmaceutske kompanije. Međutim, kada prirodni proces samoizlečenja zakazuje, tu na scenu stupa kvantna medicina, poznata i kao mikrorezonantna terapija, kako bi pomogla organizmu da se vrati na pravi put, tvrdi radiolog.

Da bismo razumeli ovu medicinsku granu, prvo se pozabavimo malo teorijom.

Šta je kvantna medicina?

Kvantna medicina proizilazi iz kvantne fizike i bazira se na zanimljivom konceptu – da se materija sastoji od čestica i talasa (vibracija) istovremeno. Sve, bilo da je živo ili neživo, vibrira svojom specifičnom frekvencijom. Ljudski elektromagnetni talasi se nalaze u opsegu od 30-300 GHz, a jedan od glavnih uzroka prelaska iz stanja zdravlja u bolest je poremećaj komunikacije i razmene informacija među ćelijama i molekulima, stvarajući tako nesklad koji neki autori opisuju kao “rat vibracija”.

Proces nastanka bolesti može se podeliti u četiri faze. Prva faza je informaciona, gde telo reaguje na štetne uticaje spolja i iznutra, često oba istovremeno, a informacije između ćelija i centralnog nervnog sistema se prekidaju. Ove promene nisu vidljive na biofizičkom nivou, pa klasična medicina te promene ne može registrovati. Sledeća je energetska faza, gde pacijent može osećati slabost ili nelagodnost, ali ova odstupanja još uvek nisu detektovana laboratorijskim analizama ili klasičnim dijagnostičkim uređajima. Tek na trećem, biohemijskom nivou, dolazi do promena koje se mogu uočiti putem testova, a četvrta faza predstavlja samo bolest – oštećenje ćelija, tkiva i organa.

Biorezonantni skener, osim što može dijagnostikovati bolesti u ranoj fazi kada nema organskih promena, može zameniti i nekoliko specijalističkih pregleda, različita snimanja, testiranja i laboratorijske analize. Najvažnije je to što ne emituje štetno zračenje. U kratkom vremenskom periodu pruža obilje informacija o zdravstvenom stanju pacijenta, organima i organskim sistemima, prisutnim bolestima, intoleranciji na namirnice, uticaju lekova koje pacijent uzima ili treba uzeti, koncentraciji vitamina, minerala, enzima, energetskom stanju, imunološkom sistemu, psihoemocionalnom stanju, nivou stresa, kiselobaznom statusu, prisustvu alergena, virusa, bakterija, gljivica i parazita, objašnjava radiolog.

Pregled je potpuno bezbolan, bezbedan i prijatan, bez potrebe za prethodnim pripremama, i može se primenjivati kako kod odraslih tako i kod dece i trudnica.

Kada obolele ćelije i tkiva počnu da emituju svoje elektromagnetno zračenje izvan frekvencije zdravog dela organizma, mikrotalasna rezonantna terapija (MRT) dolazi na scenu sa malim uređajem koji prilagođava njihovu frekvenciju. Elektromagnetni talasi usmereni ka bioaktivnim (obolelim) delovima organizma uzrokuju njihovo usklađivanje sa ostatkom tela. To znači da ćelije, tkiva i organi počinju vibrirati originalnom frekvencijom koja podstiče samoizlečenje putem lučenja lekovitih supstanci. Ovo ispravlja poremećeno magnetno polje tela i dovodi do normalizacije fizioloških procesa, ističe radiolog.

Sta leci kvantna medicina?

MRT je uspešan u lečenju različitih oboljenja kao što su alergije, bolesti dojke, štitaste žlezde, srce, krvni sudovi, čir, gastritis, reuma, glavobolja i dijabetes. Elektromagnetni talasi prolaze kroz akupunkturne kanale, približavajući kvantnu medicinu tradicionalnoj kineskoj medicini i drugim holističkim pristupima kao što su homeopatija i fitoterapija.

Važno je napomenuti da kvantna medicina funkcioniše kao komplementarna terapija uz klasičnu medicinu, te se propisani lekovi i terapije obično primenjuju istovremeno, često u smanjenim dozama. Ova metoda je zvanično priznata i odobrena, a u Srbiji je dostupna samo lekarima koji su prošli specijalnu obuku u trajanju od godinu dana i poseduju odgovarajuću licencu.

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like these

X